Hop til indhold

Astronaut

Members
  • Antal indlæg

    304
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    13

Alt der er opslået af Astronaut

  1. Det ser sgu smart ud. Bekymringen er selvfølgeligt om det kun virker sammen med Ikeas Dirigera Hub og jeres egen hub. Et problem med Zigbee kan være om jeres dims ligner andre lignende dimser sådan at det virker automatisk. Det ville således være interessant hvis I havde vist at det virker sammen med en række andre kendte ZigBee hubs. Umiddelbart tænker jeg at dette kan bruges til at få inputs fra alle mine magnet-, PIR og røgsensorer ind i en ZigBee hub og således kan bruges til fx. at tænde lys automatisk. Jeg tænker at de fleste professionelle ikke vil være i stand til at vurdere jeres produkt. Jeg tror således at I skal regne med at det bliver private der driver salget og/eller I kommer med nogle ret færdige løsning som er lige til at sætte op.
  2. Alle de Ikea pærer jeg har prøvet virker.
  3. Ja, men det er ikke helt klart for mig hvornår der laves backup til SD kortet. Sidst var jeg nødt til at smide reset firmware på og på et eller andet tidspunkt overskrev controlleren det der lå på SD kortet. Der er liv i skidtet igen. Jeg ved ikke helt hvad jeg gjorde. Jeg kunne ikke få kontakt med controlleren over USB hverken med visual, din java starter eller med firmware updateren. Jeg resatte controlleren flere gange. Ingen kontakt. Holdt pause. Ingen kontakt. Resatte controlleren. Pludseligt virkede det. Da jeg kom på kørte jeg gendan og det ser ud til at alt virker igen nu.
  4. Her til morgen havde vi en strømafbrydelse i nabolaget. Spændingen på en af faserne faldt til ca. 180V i en halv time og så forsvandt den helt. Desværre var den netop den fase som IHC controlleren kører på. Nu står den så og blinker normalt. Desværre kan jeg ikke komme i kontakt med den men der er da håb om at det kommer til at virke. Desværre betyder det sikkert at jeg skal rundt og genlinke alle wireless komponenter. Hvor er det bare elendigt. Det samme skete i Januar hvor vi også havde problemer med netop den fase. Hvorfor laver man et produkt der er så følsomt overfor strømafbrydelse?
  5. Nu har jeg ikke selv prøvet at skrive koden men du har to registre X og Y - man kunne fx. gemme den foregående værdi i det ene af dem. Og så er der en JMP instruktioner der bl.a. kan hoppe på X!=Y. På den måde kan man raise et interrupt hver gang værdien ændrer sig. Det vil blive ganske få interrupts i sekundet og på den måde vil CPU'en have god tid til netværk eller andre ting som fx. hvis man putter et lille I2C display på til at vise status.
  6. Det her du helt ret i. Der skulle have stået "uden wireless". I øvrigt er det ikke klart hvorvidt RS-432 kommunikationen med de nye LED dimmere kan "hackes". Hvis LK har valgt at kryptere kommunikationen så bliver det svært. Jeg har et par ledninger hængende i min installation sådan at jeg kunne koble min egen RS-432 adapter på og se på det. Desværre kom jeg aldrig så langt. Men er kommunikationen ikke krypteret så er der muligheder. Principielt ville man sikkert også kunne hive evt. krypteringsnøgler ud af en IHC kontroller. Det lyder som om Mikkel har kigget på firmwaren i controllere. Noget helt andet er Michael sikkert også vil have behov for at dekode kommunikation fra IHC temperatur sensorer o.lign. Men som jeg husker det så er den protokol beskrevet flere steder her på sitet. Det burde ikke være svært for "Pico'en" til at gøre det.
  7. Fantastisk. Der er 8 PIO kanaler. Som jeg husker det burde det være muligt at drive 8 IHC Output moduler med en PIO kanal. Basalt set burde man kunne signalere til alle 8 moduler på samme tid og således blot bruge en kanal. Input signalerne er ikke synkroniseret så de skal hver have deres egen PIO kanal. I praksis betyder det at en enkelt Pico kan håndtere 7 Input moduler og 8 output moduler på samme tid. I Pico SDK'et er der en MQTT client der kan connected til en MQTT broker. På den måde vil det være muligt at publisere ændringer af inputs og tage imod kommandoer om at sætte outputs. Nodered, Home Assitant eller OpenHAB kan så bruges til at orkestrere det hele. Put det i en kasse og lav en lille vejledning og så har du et produkt du kan sælge til alle dem der har en IHC wireless installation.
  8. PS: Her er min plan for at udskifte IHC.
  9. Jeg har haft samme tanker som dig, men da jeg har ganske få moduler i tavlen valgte jeg ikke at gå videre. Men jeg nåede at kigge på at bruge PIO funktionaliteten i Pico'en. Det skulle give mulighed for at læse input fra op til 8 IHC Input 24 moduler. Har man også output moduler så burde en enkelt Pico kunne klare op til 64 moduler (og så store IHC installationer tror jeg ikke eksisterer). Fordelen ved PIO er at man kan ramme helt præcist med timing selvom man har gang i mange IHC I/O moduler på samme tid. Hvis du lader Pico'en kommunikere med omverden vha. MQTT så kan du ret nemt bruge Nodered, HA, etc. til at orkestrere det hele. IHC Wireless bygger som jeg husker det på en protocol der hedder Wavenis. Den slog aldrig an og bruges til meget få ting nu. Der lå på et tidspunkt et SDK på nettet men det er vist forsvundet. Problemet er at det der sendes er krypteret. Så du skal både have fat i et SDK, have liv i SDK'et (Jeg tror det er 15-20 år gammelt), have fat i noget elektronik sådan at du kan sende og modtage wireless samt have hacket LK's protocol sådan at du kan finde deres krypteringsnøgler (du skal sikkert udlæse firmware fra en IHC device eller fra en controller). Jeg tvivler på at det er det værd når man i stedet kan købe en stak Zigbee eller Z-wave komponenter og skifte wireless installationen ud relativt nemt.
  10. Astronaut

    Visual 3 firmware

    Det er lidt knudret skrevet. 03.04.72 er versionen på visual programmet. Ikke IHC firmwaren.
  11. Jeg har også en wireless dimmer (HW2) der nogen gange driller. Når lyset har været tændt i lang tid så kan den finde på at gå i koma. Trykker man på knapperne til dimmeren så vågner den op igen. Tager man strømmen til dimmeren så vågner den også op. Eneste belastning på den er en 15W LED pærer.
  12. Der ser ud som om der er noget galt med dit IHC projekt. Hvis du henter det fra controlleren og gemmer det på din computer så kan du åbne det i Notepad. Hvis du ser de der mystiske lange tekster du er noget gået galt. Hvor meget det er ødelagt er ikke til at sige. Du kan evt. uploade det til @Mikkel Skovgaards dokumentationsservice og se hvad den siger.
  13. Nej det kan du ikke umiddelbart. Du har 7 stk. 2-kanal dimmere og de virker kun sammen med version 3 controlleren. Resten af din installation vil kunne virke med en version 2 controller men du vil ikke kunne flytte programmet fra din version 3 controller til en version 2. Det er dog ikke så svært at lære at lave IHC programmer (specielt ikke hvis man har prøvet programmering før).
  14. Ikea er bare Zigbee. Du kan købe deres elpærer og sætte dem sammen med tryk fra andre leverandører. Du kan vælge at bruge Ikeas gateway men du kan også finde en anden. Eneste krav er at gatewayen forstår både dine pærer og dine tryk. Jeg er på den samme rejse som dig. Personligt ender jeg nok med Ikea og Philips elpærer og LK's Wiser wireless tryk. Jeg har en lille testopstilling med det og det spiller sammen.
  15. Nej det kommer aldrig til at virke. IHC Dimmeren skal have 230V og din driver giver 39V. Læg til at dimmeren virker på vekselstrøm, din driver giver jævnstrøm. Dimmeren skal før driveren og det er ikke sikkert at driveren kan dimmes. PS: Måske er IHC dimmeren ødelagt nu. Komponenter der forventer vekselstrøm er ikke altid glade for jævnstrøm. Du er ude på alt for dybt vand i forhold til dine svømmeevner.
  16. Astronaut

    Parring af spots

    Her er problemet sandsynligvis. Det der sikkert sker er at din dimmer ikke får strøm. De der kombi dimmers giver problemer for alle. Jeg har 10 stk. liggende i en kasse som jeg pillede ned. Problemet er at de er designet til at der løber strøm gennem "pæren" selvom den er slukket (det er den måde dimmeren får strøm). Det virkede fint den gang vi brugte traditionelle pærer men det virker dårligt med nyere pærer. Jeg var igennem 20-25 forskellige typer LED pærer før jeg indså at det aldrig blev ordentligt med de der kombi dimmers. LK lavede det på den måde for at gøre det nemmere at skifte til IHC wireless i eksisterende installationer. Det var et gigantisk selvmål. Andre har mere erfaring i hvad man kan gøre, evt. hvad de kan udskiftes med.
  17. Det er helt rigtigt. For at løse netop det problem har jeg lavet en virtuel IP adresse på controllerens VLAN. Det virker på den måde at når de PC'er som må tilgå controlleren connected, så ser det for controlleren ud om de PC'er er på samme netværk som controlleren (lidt på samme måde som NAT mod internettet).
  18. Astronaut

    Parring af spots

    De der kritisk lave signalstyrker kan måske også skyldes at der er noget galt med antennen på din controller. Hvis den fx. er blevet knækket. Jeg tænker også at du skal sikre at de tryk som har signalstyrke 0 rent faktisk er parret med controlleren (controlleren kan godt tro at de er parret selvom de ikke er det). Hvis du har parret dem direkte til udtag i loftet e.lign. så kan du rende ind i den situation. Så kig på IHC antennen og antennekablet (som ikke må bøjes for meget). Og prøv at parre de problematiske enheds med controlleren igen. Det gør du ved først an unlinke dem i IHC visual (lad være med at unlinke det hele; gør det enkeltvis). Og herefter linke enkeltvis igen (ved at trykke på A knappen på enheden og derefter på 1).
  19. Men hvis man alligevel kører Home Assistant, OpenHAB, etc. så kan man bare styre det derfra. Det er sådan jeg gør det.
  20. Astronaut

    Parring af spots

    Når du siger IHC Visual hvad mener du så? Her du downloaded IHC Visual programmet fra Schneiders hjemmeside og connected til controlleren? I det kan du se alle dine wireless devices og hvorvidt de er linket korrekt. Det screenshot du kom med ovenfor er IKKE IHC Visual. Du skal bruge den korrekte version af IHC Visual. Jeg er ikke helt klar på hvordan det er med din version af IHC Visual men det skal se nogenlunde sådan her ud: De komponenter med gult udråbstegn er ikke linket korrekt.
  21. Hvis det er Zigbee eller Zwave så kan man blot købe en Hub og sætte på inden man går ud af døren. Sådan en fætter koster et par tusinde og er i den sammenhæng ligegyldig. Så er der en fin overdragelse hvor alt det basale virker. Det betyder selvfølgeligt at alarm og andet mere avanceret ikke virker men de fleste overtager alligevel ikke bare den slags (bortset fra hvis det er IHC Alarm). De "alarmfirmaer" jeg kender insisterer på at sætte deres eget op. Den store joker er varmestyring som åbenlyst er essentielt. Der har alle med IHC et problem. Men hvis man piller alt andet end varmestyring af IHC så kan man fint undgå de problematiske Visual 3 controllere (fx. ved at nedgradere til Visual 2). Der burde være bunker af brugte controllere på markedet. Der er alligevel ikke nogen grund til at blande varmestyring sammen med lys, alarm, etc. Så har man rigtig god tid (måske 10+ år) til at finde en fremtidig løsning.
  22. Mine tanker er at Zigbee delen vil fungere i det øjeblik boligen sælges. Resten må en ny køber tage hånd om. Det er ikke spor anderledes end alle dem der har valgt Zigbee uden at have kørt IHC eller har valgt IHC Standalone. Hvad der findes ud over at tænde og slukke lyset er alligevel ikke noget der påvirker salgsprisen. Jeg er klar over at alle dem der også har varmestyring e.lign. er i en anden situation.
  23. Astronaut

    Parring af spots

    Du skal (nok) ikke parre kontakter direkte med loftudtag. Du skal parre dem med controlleren. IHC har to "modes": standalone hvor der ingen controller er og hvor komponenterne parres direkte. I den anden snakker alle komponenter kun med controlleren og skal parres med controlleren. Når der er en controller inde over så vil et tryk på en kontakt give et "event" på controlleren og det event kan køre en stump kode du selv laver. Den kode vælger hvilken udgang (loftudtag, spots, etc.) som der styres. Tag en backup af det program der er på controlleren inden du gør noget som helst andet. PS: Upload et billede af din controller og resten af tavlen med dit anlæg. Så er det nemmere at få hjælp her.
  24. Nu har jeg brugt de sidste par uger til at teste opstillingen. Det kommer til at se sådan her ud: Alt lys og andet kritisk bliver Zigbee. Det fungerer ret godt. Ingen batteri-tryk vil få mere end 3 meter til nærmeste Zigbee router og alle Zigbee routere vil have mindre end 3 meter til nærmeste anden router. Sådan som mit Zigbee test-netværk er i dag så skal alle devices igennem 6 routere for at nå Zigbee2MQTT/MQTT/NodeRed. De mange hop kan ikke mærkes i løsningen. Der bliver 3 niveauer af kommunikation: Manuelt tænd/sluk/dimming af lys sker med direkte kommunikation mellem Zigbee enheder uden Zigbee2MQTT/MQTT/NodeRed er involveret. Præcis som IHC standalone. Det vil således virke uanset om resten er nede. Vigtig automatisering, alarmer, etc. sker i NodeRed. Dette vil fungere så længe der er strøm på den Raspberry Pi som det kører på. Skulle det vise sig at der bliver brug for Z-wave, Matter, etc. så vil det være nemt at tilføje. Hvis support for Zigbee2MQTT eller NodeRed forsvinder så kan de skiftes ud med noget andet (men i princippet kan det køre evigt uden ændringer. Mindre vigtig automatisering, integration til mindre vigtige ting (støvsuger, vaskemaskine, el-forbrug, etc.) sker ovre i venstre side. Der vil sikkert være mange integrationer og derfor vil specielt Home Assistant også blive opdateret ofte (nye integrationer, bedre UI, bugfixes). Giver opdateringer problemer så er det ikke noget stort problem. Jeg kan fint leve med at HA er nede i en måned. Så længe jeg har en IHC controller vil den også være integreret vha. Kaptainen, HA og MQTT. Det er min forventning at MQTT vil fortsætte med at eksistere de næste 30 år. MQTT bruges til meget andet. Lige nu ser det ud til at alle tangenter desværre bliver Schneider's Wiser batteritryk. Det bliver det eneste fra Schneider. Kan jeg finde noget bedre så vælger jeg det.
  25. Alarm med PIR og magnet kontakter tror jeg Logic Group's tavle monterede moduler kan håndtere bortset fra at den manglede batteribackup. I min installation sidder der magnetkontakter i alle døre - udvendige og indvendige - og jeg bruger dem i dag både til at tænde/slukke lyset og til alarm. Min plan er at lave en hjemmelavet løsning til magnetkontakterne og skifte alle PIR til trådløse. Det er et ret simpelt problem at løse rent teknisk men nok ikke en løsning for ret mange. Der er ingen grund til at bibeholde IHC input/output moduler. Bortset fra at snakke med temperatursensorer så er det simpelt at snakke med svagstrømstryk, magnetkontakter, etc. I/O modulerne komplicerer bare situationen. Men uanset hvad så husk at vælge en løsning som er åben og hvor der er en vej fremad hvis producenten opgiver produktlinjen. Jeg forventer ikke at nogen vil gøre det på en lige så ubehagelig måde som LK/Schneider men det kan ske.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok