-
Antal indlæg
38 -
Medlem siden
-
Senest besøgt
-
Days Won
2
Indholdstype
Profiler
Forummer
Downloads
Galleri
Alt der er opslået af Henrik Stisen
-
Super, ved du evt. hvad der kræves for at understøtte visility, for hvis det er noget som er til at lave, ville det smarteste jo være at jeg opdaterede blokken så den kunne understøttes direkte.
-
Hej Jeps var med på problemet med status. Jeg har kigget på det og fundet en fejl, den er tilgængelig som version 2.02 nu. Det jeg mente var at du skrev du ikke bruger en servodan dæmper, men et komponent fra visility. Eller misforstår jeg og det er visility der læser på status? Jeg har helt ærlig ikke viden om visility andet end en hurtig omgang Google. Men hvis det er fordi du bruger funktionsblokken til at styrre et Visility komponent skuller de rmåske laves en ny funktionsblok hertil. Anyways, jeg har fundet en fejl der opfører sig som du beskriver og den er nu i 2.02 rettet (som minimum forsøgt rettet).
-
Den kender jeg ikke, har du noget dokumentation på den. Det lyder som om at det rigtige er at det laves en ny funktionsblok til netop den enhed, eller at der laves en Sletting med hvilken type man bruger blokken til. Kan du ikke uploade specifikationer og fortælle modelnr osv.
-
Det forstår jeg ikke, har set det virke før. Har du mulighed for at uploade din til og skrive hvilken en det er galt med. Er dine tryk trådløse, så er der måske et timeingsproblem, det vil jeg gerne lige nørde lidt i med din konkrete fil.
-
Er det servodanblokken du bruger? Den har en indgang til tænd/niveau og til sluk, her kører du bare et ur på tænd/niveau og så et ur mere på sluk. Alternativ så upload din konfiguration.
-
Lige en note. Den er nu uploaded men som ver 2.01. Det er jo blot en lille påbygning af eksisterende funktioner. Så den endte altså ikke med at hede ver 3 som angivet før i denne tråd.
-
Velbekomme og tak for at du lige gad teste den nye version af fb.
-
At kombinere 2 funktionsblokke på den måde vil jeg mene er en dårlig ide. Hvis du kommer til at aktivere dem begge bliver det rigtig sjovt. Det kunne være du sidder med en øl og aktiverer "Bio", mens lillemor sidder på terassen og aktiverer "Rosé med veninderne" og begge scenarier har jeres spisebord med. Dit på niveau 1 og hendes på niveau 3 (niveau1 på blok nr. 2). #sætningTotalFuldAfFordomme. Prøv lige om mit hurtige fiks af 2 ekstra niveauer virker. Hvis det virker så opdaterer jeg funktionsblokken der er herinde under downloads så evt. adre kan få glæde af det. Niko Lysdæmper ver 3.ifb
-
Dejligt. Ja selvfølgelig kan man tilføje yderlige niveauer, det skal "bare" laves. Men lige for at være sikker så har du set at du kan ændre hvad niveau 1 og 2 er? Under indstillinger kan du justere den tid der dæmpes væk fra 100%. Så hvis det bare er at du i dit stuelys ønsker andre lysstyrker på niveau 1 og 2 end f. Eks. i stuen, så ændrer du bare indstillingerne i finktionsblokken for dæmperen i stuen.
-
Velbekomme. Jo det kan man.
-
Prøv lige om vedhæftede dur. Jeg har ikke makket i wireLess dimmers i en controller før, kun når de er linket direkte til wireless tryk uden controller. I eksemplet er der et 4 tryks fuga ØV: tænder dit scenarie ved kort tryk, langt tryk slukker det ØH: Sluk alt ved langt tryk NV: Styrer wireless dimmer NH: Styrer Nikodæmper Og nu kom jeg lige til en PC. Indgangen for sluk alt skal du koble på din sluk alt funktionsblok, udgangen fra slukalt skal kobles på Sluk på dimmer Touch modulet. Fidusen er at når du på en Niko lysdæmper pulser på din styreklemme tænder/slukker du og det er det som blokken bruger i det daglige. Men når du sætter dens slukklemme høj så slukker den og starter op som efter en strømafbrydelse. Så ved sluk alt sætte denne klemme høj og så er alt fra en frisk. Prøv lige om det giver mening det eksempel jeg har lavet. Test med niko-blok med scenarier og trådløsdimmer.vis
-
I service view kan du på modulet til servodan se hvad den husker som sidst op eller ned
-
Hej, beklager har lige meget på arbejde for tiden. Skal en fysisk knap tænde scenariet og ved næste tryk slukke det? Det jeg plejer er at bruge før nævnte blok, og så udgangen for kort tryk kædes på indgangen og udgangen for langt tryk kædes på sluk. Så kan brugeren hvis f. Eks. halvdelen af det lys som er i scenariet er tændt stadig slukke det hele med langt tryk og hvis man vil tænde det sidste er det kort tryk. Så er det ens uanset udgangspunktet. Når dæmpere kører baglæns er det fordi den har tabt synkroniseringen. Modulet husker om den sidst kørte op eller ned. Den nulstiller når den får sluk alt signal (kan ikke lige nu huske om jeg har separat indgang til sluk alt eller om det bare er sluk, jeg er ikke lige ved en pc). Det sker de er forvirrede når man uploader nyt program til controlleren, så start med at lave en sluk alt (hvis denne er kædet på modulet) så er der ren r** at trutte i.
-
Indgangene til Niveau 1 og 2 forventer en puls, du har forbundet dem til status for scenarie i scenarieblokken. Den status er vist mest til brug i Vieweren. Prøv at bruge funktionsblokken "1.1.02.f. Puls (Tænd / Sluk Alt)"
-
Version 1.0.1
9 downloads
Et meget simpelt modul, der kan køre 3 udgange rundt i 6 stadier (stop 0 til 5) Konkret er dette blevet brugt sammen med modulet til Niko lysdæmper. I en stue ønsker brugeren at kunne dæmpe sine spots, samt vælge hvilke spots der skal være tændt. For at have præcis samme dæmpning på alle spots, kører fasen gennem dæmperen og så over i et 230V udgangsmodul. Spots er forbundet via et 5 leder downlightkabel, og er fordelt på brun, sort og grå, som er ført til henholdsvis udgang 1,2 og 3 i udgangsmodulet. Forbundet: Brugerens tryk: 1. tryk går på kip/touch på lysdæmperblokken 2. tryk går på step frem på cyklusmodulet I programmet er lysdæmperblokkens status udgang forbundet til indgangen for Step 0, så hver gang man tænder lyset/lysdæmperen starter man i step 0. Ønsker man at skifte hvilke spots der er tændt trykkere brugeren på sit tryk nr. 2 indtil de spots man ønsker er tændt. Beskrivelse fra modul: Pr puls på indgangen for Step Tilbage/Frem skiftes de 3 udgange i fast cyklus. Puls på indgang for steps går direkte til tilsvarende. Tæller viser aktuel step i cyklus. Udgange som er tændt i de forskellige steps. 0: 1+2+3 1: 2+3 2: 3 3: 2 4: 1 5: 1+2 -
Cyklus View File Et meget simpelt modul, der kan køre 3 udgange rundt i 6 stadier (stop 0 til 5) Konkret er dette blevet brugt sammen med modulet til Niko lysdæmper. I en stue ønsker brugeren at kunne dæmpe sine spots, samt vælge hvilke spots der skal være tændt. For at have præcis samme dæmpning på alle spots, kører fasen gennem dæmperen og så over i et 230V udgangsmodul. Spots er forbundet via et 5 leder downlightkabel, og er fordelt på brun, sort og grå, som er ført til henholdsvis udgang 1,2 og 3 i udgangsmodulet. Forbundet: Brugerens tryk: 1. tryk går på kip/touch på lysdæmperblokken 2. tryk går på step frem på cyklusmodulet I programmet er lysdæmperblokkens status udgang forbundet til indgangen for Step 0, så hver gang man tænder lyset/lysdæmperen starter man i step 0. Ønsker man at skifte hvilke spots der er tændt trykkere brugeren på sit tryk nr. 2 indtil de spots man ønsker er tændt. Beskrivelse fra modul: Pr puls på indgangen for Step Tilbage/Frem skiftes de 3 udgange i fast cyklus. Puls på indgang for steps går direkte til tilsvarende. Tæller viser aktuel step i cyklus. Udgange som er tændt i de forskellige steps. 0: 1+2+3 1: 2+3 2: 3 3: 2 4: 1 5: 1+2 Submitter Henrik Stisen Submitted 28-03-2018 Category Funktionsblokke
-
Så vidt jeg har læst mig frem til ja, men eneste erfaring ejg har med IHC Wireless dæmpere er at ejg har bygget en ind i min spisebordslampe sammen med et IHC wireless relæ, for at kunne styre forskellige lysscenarier. Det er de 2 gamle gadelamper som stod ved min grund før de blev til LED, så der er bygget blærrerøvs LED ind som oplyser kuplen, alm. LED pærer til belysning og så er den originale gadebelysning selvfølgelig bevaret. Det hele kører med direkte parring på et fuga wireless med relæ, men det fremgår af materialet at det med controller kan køre som de andre. Men igen! Ingen erfaring heri, så ingen garanti.
-
Men undrer mig lidt endnu, hvorfor bruger man ikke 1M Fuga wireless dæmpere, kan de ikke det samme? De er bare så meget pænere og nemmere at placere ved tavlen. Og så er de også 100kr billigere.
-
Mente mere udseende på en LK gruppetavle bag lågen på et højskab er nemmere at blende ind i indretningen, fremfor en stor gulv-loft industri tavle.
-
Så er jeg med på ø80 delen, har aldrig monteret dem. Det giver meget mere mening når der er klemme bagpå også :-) Ja det er sgu en fed følelse at aflevere en tavle man inderligt er tilfreds med og stolt af, og det er en drøm at komme ud i en fremmed tavle hvor den som lavede den gik op i det, og ikke bare skjulte sit sjusk bag frontplader. Og fremtidssikring er et must i min verden. Anekdote: I mit allerførste hus var der noget telefoni (den gang brugte man fastnet endnu) som kunden absolut ville have et specifikt sted, tiltrods for at jeg påpegede det ville betyde at alt telefonsamtale foregik foran fjernsynet. Men han ville og han fik. Jeg trak så et ekstra kabel et sted hen jeg mente var optimalt hvis nu han fortrød. 2 måneder efter aflevering ringede han for at vi skulle flytte telefonen, og han vidste også det måske ville blive dyrt da vi nok skulle afmontere hele køkkenet for at trække kablet. Jeg kørte der ud, genfandt min markering, borede et hul trak kablet ud og monterede telefonen :-) En af livets små glæder at efterlade ham den dag.
-
I min verden var en IHC tavle helt optimal som en industri eltavle me dklemmer osv., dog ikke særlig hr. og fru Jensen venlig. Hvordan monterer i en ø80 lovligt i tavlen? Har den ikke kun udgang på "forbrugersiden", her kan man jo ikke montere installationskabel. Jeg vil mene at wireless 50x50/1M Fuga moduler vil være både det pæneste og så vil man lovligt kunne køre installationskablet direkte i. Hvis man monterer dem i underlag kan man placere dem så de ser pænt ud og ikke nær så voldsomt som ø80. Er der noget jeg misser i forbindelse med ø80 udtag, har de også klemme på bagsiden til belastningen/lampen? Er der på nogen måde behov for tryk i tavlen, kan man vælge 50x50/1M wireless dæmpere med tryk, men ellers er de lidt billigere uden. Funktionsblokken er lavet til min bror, som havde et kip-relæstyret hus der skulle opgraderes til IHC, og dermed var alle kabler i tavlen. Servodan var dengang markant billigere. Udgangsmæssigt bruger vi ved ham kun 1 udgang pr. dæmper, samt en fælles sluk alt. Ja det er lidt "fusk" med flere ting på en udgang, men alle de lys han dæmper skal være med i sluk alt. Sluk alt bruger vi faktisk mest til hvis vi har lavet om i hans tavle til at nulstille funktionsblokkenen, for reelt kunne vi bare bruge sluk indgangen på funktionsblokken, da den så ved om den skal pulse for at slukke (den husker om lyset er tændt eller slukket). Så reelt kan man nøjes med en udgang pr dæmper her. End sidste ting der gjorde valget faldt på servodan var at de har 2 indstillinger for LED og kan gå ned på at drive kun en LED pære, dengang oplyste IHC Wireless Datablad at de ikke kunne gå ned under ca. 50W hvis jeg husker korrekt. og 50W LED er en del lys over et spisebord.
-
Ja det er korrekt, der findes en servodan (og andre) der kører 0-10v. Og jeg har faktisk prøvet et setup med sådan en, men blev så skuffet over 0-10v modulet. Enten kan jeg ikke få det til at virke, eller også kan det ikke køre 100% gnidningsfrit fra 0 til 40%. Så det endte med at 0-10v lysdæmperen blev pillet ud igen og erstattet af den type, som denne blok er til. Der hvor jeg programmerede det fandt de det meget mere forstyrende at den ikke altid ramte korrekt %/niveau med 0-10v, end at denne type starter på 100% og så glat dæmper sig til ønsket niveau. I version 2 af denne blok er der desuden indgang for 2 niveauer, så det er muligt at køre scenarier. Er lyset tændt og man pulser på en niveau indgang slukker den kort lyset først for at kunne time det korrekt, så det er jo ikke 100% smooth at se på men det virker. Alternativt kunne man omprogrammere blokken så den dæmper helt i bund (f.eks. dæmp ned i 3 sekunder) og så dæmper op til niveau, det vil virke mere glat, men det blev det ikke lige til :-) Hvis du er igang med at lege med IHC kan jeg ikke lade være med at "reklamere" lidt for min sluk alt blok. Den har jeg lavet fordi jeg ikke kunne finde en som opfyldte alle krav ved brugeren den er installeret hos, og så også fordi det var sjovt at bygge det til 1 blok fremfor at sætte mange efter hinanden.
-
Lyder som om at du ikke har dioderne på samme udgang fra fb som din stikkontakt, men en seperat kip eller at du kører sluk alt scenarie direkte på stikkontaken og ikke på fb. Når du har kørt sluk alt, skal du så kippe 2 gange for at tænde stikkontakten? Har din fb en indgang til sluk alt, så brug den istedet for scenarie direkte på stikkontakten. Hvis ikke din sluk alt har puls udgange kan du kiige på denne her jeg har lavet, men den er sandsynligvis unødig kompleks.
-
Du skulle gerne kunne finde blokken her:
-
Controller Smider Alle Udgange Og Fryser Samt Selvsing På 0-10V
question svarede på Henrik Stisen's Henrik Stisen i IHC Visual 2.0
Matrin: Sorry, fik formuleret mig dårligt. opgraderingen var et forsøg på fejlfinding, så det er også galt i ældre udgaver. Tror Torben er på sporet Torben, tror du har ramt plet. Vi har lige lavet en test hvor vi tændte alt og i samme sekund gik den ned. Jeg kan se jeg i monteringen har lavet en fejl 40 og ladet hele tavlen gå igennem backup modulet, selvom der jo tydeligt i maualen står max 12W Efter om montering kan vi tænde alt lyset uden fejl, så må tiden vise om det er stabilt. Takker og bukker mange gange og må indrømme jeg er lidt skuffet over jeg ikke selv tænkte på det :-)