Terne
-
Antal indlæg
131 -
Medlem siden
-
Senest besøgt
Indholdstype
Profiler
Forummer
Downloads
Galleri
Files skrevet af Terne
-
Mini-hjemmesimulering. Lystænding i hus ved aktivering af udendørs PIR (aktivitetssimulering).
Af Terne i Funktionsblokke
Ved anvendelse af udendørsplaceret PIR aktiveres mini-hjemmesimulering, dvs. lys tænder "tilfældigt" i huset når nogen nærmer sig udefra og aktiverer udendørs PIR.
Aktivering af Mini-hjemmesimulering sker kun når det er mørkt (angivet fra skumringssensor) og når hus er i UDE-status.
Tidsrummet til UDE er aktiveret til nærværende mini-simulering kan blive aktiveret defineres under "Tidsrum før ny-aktiveret UDE-status skal være gældende", dvs. det giver tid til at man selv kan komme bort fra huset uden at starte mini-hemmesimuleringen.
Tidsrum der skal gå fra aktivering af udendørs PIR til indendørs lampe tænder, defineres under "Delay fra PIR-aktivering til simulering".
Efter en aktivering af udendørs PIR skal der gå det tidsrum der er defineret under "PIR blokeringstidsrum" inden næste mini-simulering vil blive påbegyndt.
FB'en styrer 3 lamper, som tænder efter tur, dvs. første gang udendørs PIR bliver aktiveret tænder Lampe 1. Næste gang Lampe 2 og derefter Lampe 3. Herfra startes igen med Lampe 1.
Tændetiden for de enkelte lamper defineres under "Tændetid, Lampe X"
© 2014 by Terne
69 downloads
Opdateret
-
Autodæmpning af wireless dimmer-styret lys med tilbagevenden til tidl. niv. med fornyet aktivitet i lokale
Af Terne i Funktionsblokke
Anvendes til at dæmpe (eller helt slukke) lys som normalt lysreguleres vha. wireless tryk når alarm-PIR-sensorer ikke har registreret bevægelse i foruddefineret tid [Tidsrum (1)]
- Det angives, til hvilket %-niveau lyset skal dæmpes
- Det angives, hvilket lysniveau på den dimmer-styrede lampe, der som minimum skal være, før der finder dæmpning sted
- Det angives, hvor lang tid med PIR in-aktivitet der skal være før auto-dæmpning finder sted [Tidsrum (1)]
- Det angives, hvor lang tid med PIR in-aktivitet der skal være før lampe slukkes helt [Tidsrum (2)]
- Det kan fravælges (med valgmuligheden 'Nej'), at lyset slukkes komplet efter tidsrum (2)
Der kan detekteres på en eller flere alarm PIR-sensorer.
For at forhindre, at lyset ved fornyet tænding på batteritryk tænder på dæmpet niveau, er det vigtigt, at der i den FB som styrer lyset (1.203d Trådløs dimmer 1 og 2 tastbetjent) er foretaget følgende indstillinger:
Under 'Indstillinger':
Vælg: # Kort tryk tænder lys på = Niveau oprettet i linken
Under 'Output' / 'Regulering':
Her sættes startlys til ønsket %-værdi
© Terne 2014
70 downloads
Opdateret
-
Varmtvandscirkulationsstyring på badeværelse
Af Terne i Funktionsblokke
Denne FB tænder lys i rummet (typisk badeværelse), starter varmtvandscirkulationspumpen og lader den køre i en forudbestemt tidsperiode. Når tiden det tager at frremføre varmt vand er gået, blinker lyset 1 gang som signal til at det varme vand nu kan anvendes. Udluftningsventilator starter efter en vis delay-periode og kører efterfølgende i en foruddefineret periode (i vinterhalvåret).
Ved anvendelse på badeværelse kan der med fordel anvendes en dobbeltkontakt (eksempelvis 4SL), hvor det ene kontaktsæt anvendes til at tænde/slukke lys uden at "kalde på" varmt vand, og det andet kontaktsæt anvendes til at tænde lys OG SAMTIDIGT "bestille" varmt vand (til eksempelvis bad).
© 2015 by Terne
20 downloads
Gemt
-
Styring af lys via kontakt, PIR og underliggende dobbeltfunktion
Af Terne i Funktionsblokke
Styrer lamper på følgende måde:
1.
Ved almindelig manuel tænding af lampe, er lampen tændt det tidsrum, der er defineret under "Tændetid (kort) for lampe ved manuel aktivering (ét tryk)"
2.
Ved aktivering af PIR-sensor i rummet, tændes lampe i det tidsrum der er defineret under "Tændetid for lampe ved PIR-aktivering"
3.
Såfremt PIR-aktiveret tænding ønskes deaktiveret i en periode, vælges denne de-aktivering ved at holde den manuelle tændekontakt aktiveret i et tidsrum svarende til det der er defineret under "Holdetid på tænde-kontakt for at nå til- eller frakoblingsfunktion for PIR-styret tænding".
Denne langtidsaktivering henholdvis forhindrer/tillader PIR-aktiveret tænding af lampe. Når PIR-styret tænding fravælges, blinker den lampe der er angivet under "Enhed til indikation af til-/frakoblingssignal" i det tidsrum der er defineret under "Tid for langt blink (Indikation for FRAvalgt PIR-aktiveret tænding)". Foretages en fornyet lang aktivering af kontakten blinker indikationslampen i det tidsrum der er angivet under "Tid for kort blink (Indikation for TILvalgt PIR-aktiveret tænding)".
Såfremt PIR-aktiveret tænding fravælges vha det lange tryk, vil PIR-aktiveret tænding af lampe alligevel automatisk tilkobles efter det tidsrum der er valgt under "Tidslængde for blokade af PIR-styret tændning (underliggende funktion)".
4.
Såfremt der ønskes konstant lys, aktiveres tændekontakten med 3 hurtige aktiveringer indenfor 3 sekunder. Herved forbliver lampen tændt i det tidsrum der er angivet under "Tændetid (lang) for lampe ved manuel aktivering (3 hurtige tryk)". Indikation for at der er valgt langtidstænding sker ved et kort lydsignal i lydgiver.
© 2014 by Terne
62 downloads
Gemt
-
Hjemmesimulering
Af Terne i Funktionsblokke
Hjemmesimuleringen starter et foruddefineret tidsrum efter skumringsrelæ er aktiveret, og hvis huset samtidig er i "UDE"-status. Hvis "UDE" aktiveres efter skumringsrelæets aktiveringstidspunkt, regnes tidsrummet fra aktiveringen af "UDE".
Indeholder udgange til 6 lamper, hvor der kan simuleres ruter (med foruddefineret tændetid for den enkelte lampe, samt overlapstiden til den efterfølgende lampe).
Ligeledes defineres det, med hvilken hyppighed hjemmesimuleringen skal gentages. Hvis der anvendes forskellige "duplikater" af denne FB (evt. med forskudt startperiode), kan der etableres forskellige hjemmesimuleringer, som reelt set kan "afløse" hinanden (dvs. det er svært for en "udenforstående" at spotte et mønster).
Når det bliver lyst igen eller "UDE"-status afmeldes, stopper simuleringen automatisk.
Såfremt der er valgt tvangsstop af hjemmesimulering på et bestemt tidspunkt, vil hjemmesimulering stoppe på dette tidspunkt.
© 2014 by Terne
634 downloads
Opdateret
-
Temperaturalarm
Af Terne i Funktionsblokke
Alarm ved for lav temperatur (hvis eksempelvis husets varmesystem ophører med at virke)
Såfremt temperaturen falder til under en given temperatur, gives der et signal, som kan trigge en SMS-afsendelse (defineres i SceneDesign). Som ekstra sikkerhed for at der ikke blot er tale om fejlmåling, skal temperatur samtidig være faldet til specifikt angivet niveau på anden (reference-)temperaturføler.
Der defineres følgende:
- Temperatur under hvilken SMS-alarm skal trigge
- Temperatur under hvilken en referencetemperatursensor skal falde før SMS-alarm afgives
- Det tidsrum, der som minimum skal hengå mellem mulige alarm-SMS'er
- Hvor mange SMS'er der maksimalt må afsendes pr. døgn
© by Terne, 2014
50 downloads
- Temperatur
- Alarm
- (og %d flere)
Gemt
-
Blink/beep
Af Terne i Funktionsblokke
FB som kan styre blink og/eller beep (afhængig af hvilket output-enhed der vælges).
Der kan vælges ønsket antal blink/beep, længden heraf samt længden på pauserne mellem blink/beep.
94 downloads
Gemt