
Ulrik1354922287
Members-
Antal indlæg
9 -
Medlem siden
-
Senest besøgt
Aldrig
Ulrik1354922287's Achievements
Newbie (1/14)
0
Community omdømme
-
Hm, ja ved nærmere efterlæsning, er det vist kun Output 400/8x10 som skal placeres centralt.Angående muligheden for diskret men let tilgængelig placering, er det så virkelig et så stort problem? Afhængig af lokale forhold kan man vel principielt nøjes med en tavle hvor der sidder et Output- og et Input-modul (eller flere, hvis nødvendigt), og der kan man vel nøjes med en forholdsvis lille tavle. Jeg er ganske vist ikke elektriker, men jeg har personligt set flere diskrete løsninger. Disse har varieret fra fast indbyggede koste-/klæde-skabe, over inderst i et køkkenskab hvor bagbeklædningen af samme årsag var undladt, eller sågar bag et spejl i en sekundær indgang (tavlen var forsænket i væggen, og spejlet blev vha. kroge hængt foran denne; så når modulerne skulle tilses var det "bare" et spørgsmål at løfte spejlet fra krogene og stille det til siden).
-
Det ser ud til jeg fik lavet en fejl før, ang. muligheden for de-cenral placeríng af enheder.Ved en nærmere gennemlæsning af produkt-arkene, lader det til at for input-modulers vedkommende er der ikke noget til hinder for de-central placering.For output-modulers vedkommende ser det anderledes ud, de skal åbenbart placeres centralt i en tavle. Præcis hvad det skyldes, ved jeg ikke, men det er vel enten afstanden til sikringer/gruppeafbrydere eller til controllere. Om man evt kan, eller rettere sagt MÅ omgå denne regel ved at placere de fornødne sikringer i samme undertavle som output-moduler, skal jeg ikke kunne sige på stående fod.Hvis det er en mindre ombygning eller indstandsættelse, vil jeg helt foretrække at man kan placere "skidtet" de-centralt. Det skyldes ganske enkelt mængden af kabler (og i mindre grad prisen for kabler), hvis alt skal sidde sammen i en central tavle. Men indrømmet, om kan svare sig eller nødvendigt, afhænger af de aktuelle forhold; hvor langt væk sidder tavlen, og hvilke muligheder findes for at få trukket de fornøde antal kabler.
-
Nu er jeg ingen ekspert inden for IHC, men jeg vil dog prøve at give et svar alligevel.Hvordan havde du tænkt dig at tilslutte dine spots, via de eksisterende lampesteder, eller helt "fra bunden" (altså startende enten ude i tavlen eller i en fordeler)?Hvis du vil anvende de eksisternde lampesteder, så kan der købes trådløse lampeudtag, enten som relæ (tænd/sluk) eller som dimmer (med mulighed for justere lys-styrke). Disse skal så "bare" have fast spænding på indgangen, og her kan din 'trikker så bare sløjfe dine eksisterende kontakter, enten synligt (med et blændæksel) eller usynligt (med en dåse indbygget i væggen).Kræver så også trådløse kontakter eller en wireless controller.Hvis du vælger at starten fra bunden af, kan du anvende samme løsning som ovenfor. Men du kan også vælge, at styringen af dine spots skal ske via kabel; i så fald kræver det en kontroller + input-moduler og output-moduler. Her skal der så bare anvendes en udgang på et output-modul pr. spot hvis de skal styres individuelt, ellers kan de grupperes.Hvis du vælger løsningen med kabel (fortrådet), så kræver det en mere arbejde og nye kabler. Afhængig af afstanden til din el-tavle (hvis du har allerede har en IHC-installation) kan input- og output-moduler mig bekendt sagtens indbygges i en "under-tavle" placeret i nærheden af hvor dine spots skal sidde (f.eks. i et fast indbygget skab), det giver så færre kabler.
-
Har lige et godt spørgsmål, mest ang. reglerne på området:Den anden sad jeg og kiggede på diverse udstyr man kan bruge i et rack-skab (ikke at jeg har et på nuværende, men måske senere), og heri bland så jeg en skinne som var beregnet på montering af DIN-enheder; ligende mest en krydsning mellem en tavle med en række og et rack-beslag.Nu er mit spørgsmål så, af ren nysgerrighed: Hvad må man bruge en sådan til? Ville det f.eks. være lovligt at bruge til en art "undertavle" i et server-rum med sikringer? Eller lovgivningen så striks at man kun må bruge til svagstrøms-enheder, f.eks. ihc-net?
-
IHC-net kontra andre LAN-systemer
topic svarede på Ulrik1354922287's Ulrik1354922287 i IHC - Generelle spørgsmål
Først tak for hjælpen, og sorry at jeg ikke have bemærket den nævnte regel.Anyways, efter de råd jeg så har fået her, vil jeg så gøre følgende mht. netværk:*anvende IHC-net konnektorer eller noget tilsvarende fra anden producent; hvis alt det kan skaffes til en bedre pris.*anvende f.eks. IHC-net kabel eller noget tilsvarende (dvs. cat. 6, dobbeltskærm, kan køre 500 - 800 mhz osv.), igen afhænig af prisen.Herudover ligger et par andre beslutninger nu fast:1. Patch-panel(er) bliver i 19" format, med keystone-huller (som alle LK's konnektorer mig bekendt burde passe vha. monteringsrammer). Årsagen hertil er flere, dels kan jeg skaffe dem meget billigt via en kammerat, dels er jeg ved at bygge en server til privat, og denne ryger formentlig i rack-kabinet, ligesom at jeg mindes at have regnet mig frem til at prisen pr. udgang er lavere på f.eks. nogle 24-ports rackswitche.2. Alt afhængig af placering af udtagene, bliver der enten brugt enkelt-udtag (1 modul fuga), dobbelt-udtag (1½ modul fuga) eller evt. et dobbelt modul jeg har set, hvor der er 3 coax (tv, radio, sat) og en enkelt keystone-plads. Sidstnævnte skyldes, at jeg har (og fortsat skal have) parabol som min primære signal-kilde til tv'et. -
Jeg har kigget på IHC-net, og umiddelbart er det jo et ganske smart system, og multi-anvendeligt. Men jeg synes at prisen virker vel høj for visse dele, f.eks. deres Gigibit-switch som står til ca. 1000 for en 8 ports, her kan man for noget tilsvarende til omrking 200 - 300 kr. (indrømmet, disse er så også "discount", men har aldrig haft problemer; og her skal man så benytte separat strømforsyning til hver af dem=.Så hvad jeg umiddelbart tænker på er, om der vil være nogle fordele/ulemper ved selv at "bikse noget sammen" med IHC-net lignende komponenter; dvs. kat. 6 dobbeltskærmet kabel, tilsvarende konnektorer (f.eks. LexCOm 250)? For de fleste stumper, såsom antennefordeler/forstærker m. fl., findes allerede i andre versioner, primære forskel er at det ikke monteres i en "el-tavle" (eller noget der ligner).Vil en løsning som ovenstående så evt. kunne gøres billigere? Og hvad med kvaliteten (med hensyn til signal, modstand over forstyringer osv.) i forhold til prisen?
-
Det med backup-modulet, havde jeg også i tankerne; ville jo mildest talt upraktisk at der pludselig er strømafbrydelse og er der ellers fri adgang for tyve, eller hvis man har sensorer for f.eks. brand bliver det ikke opdaget.Men tak for hjælpen til jer alle sammen.
-
Det lyder rigtigt lækkert, jeg har nemlig et adgangstastur liggende, som egentlig er beregnet til man programmerer det med et antal koder, og at det så sætter strøm på en udgang til elektronisk dørlås i x antal milisekunder. Her tænker jeg så, at man stiller tiden hvor der er strøm på til f.eks. 2 milisekunder, og strømmen så trækker et relæ som laver en kortvarig kortslutning (akkurat som i en momentkontakt), og at det så relsulterer i at alarmen slår til/fra.Et ekstra spørgsmål: Så vidt jeg har forstået, bruger de fleste IHC-enheder 24 volt som forsynings-spænding, hvor mit tastatur anvender 12 volt. Kan man enten direkte eller in-direkte (via en spændingsregulator) få IHC's spændingsforsyning til at levere de 12 volt?
-
I forbindelse med at jeg planlægger at få lavet et IHC-system i mit næste hus, har jeg et spørgsmål ang. alarmdelen:Kan man anvende andre tastaturer end LK's eget? Helt specifikt på et som selv holder styr på koder, og som når korrekt kode er angivet afgiver et pulssignal (eller kortslutning, dvs. som en momentkontakt).Er ovenstående muligt, og hvor let/besværligt vil det være at få det til at fungere?På forhånd tak for hjælpen.