Hop til indhold

Fremtiden med IHC?


pshdo2
 Share

Recommended Posts

11 timer siden, Astronaut skrev:

Min gamle IHC Visual 1 controller havde et program (ServiceViewer) der viste status af alle ind- og udgange. Principielt skal samme blot exponeres over KNX for datalinje produkter.

Det er præcis det en Rpi med fx openHab gør. Det er gateway imellem alt.
I vores tilfælde er det IHC, med Philips Hue, Z-wave enheder, Zigbee, vores solcelleanlæg, Nilan ventilationsanlæg (modbus). En del logik ligger stadigvæk i IHC controlleren, fordi det er nemmest sådan. Men reelt set kunne jeg lade al logik blive styret fra openHab. Jeg kunne også installere KNX her, og lade det køre igennem openHab. 

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 4 months later...
På ‎05‎-‎03‎-‎2019 at 18:00 , pshdo2 skrev:

Hej alle.

HVIS i skal være hudløst ærlige hvor ser i så IHC i dag og om bare få år?

- hvis ikke de kommer med en masse integration med touchpaneler, wifi enheder som eks. led pærer, siri og android home osv osv, så tror jeg simpelthen tiden løber fra IHC, ikke bare snart men NU...

Der er i dag så mange andre der kan LANGT mere og til samme eller endda lavere pris... Eks. NIKO Home control...

 

 

Hej. 

Vi byggede hus for 4 år siden og fik en stor IHC installation efter jeg havde læst en masse om det smart styring.  Vi fik lavet IHC for ca. 150.000 som omfatter varme styrning, udelys, markise styring. masser styrret kontakter, dæmpere, pir osv.

Vi sat det hele op men ked af at jeg ikke er teknisk nok til selv at kunne ændre idet samt at jeg synes desværre ikke der er så bruger venligt hvis man skal ændret noget. 

Har snakket med LK om de ikke havde begynder kursus som de laver til elektriker (eller man kunne komme med på det ) men det kunne man ikke selvom man betalte det samme som en elektriker. 

Jeg er er super glad for IHC og de funktioner vi har sat op og deres design. Vil dog ønske mig især .

- Mulighed for app til android med plantegning ligesom ipad. 

- Bedre app og nemmere mulighed for at ændre sin installation i den. (eksempel hvor langt tid lyset skal lyse i badet ) 

- et "bruger modul" hvor man nemt kan ændret i sin IHC installation

 

Mvh Martin 

 

 

 

Link til kommentar
Del på andre sites

Ingen tvivl om at der også burde være en App til android tablet, om telefonappen skal være grafisk på samme måde som tablet, kan diskuteres, men der er helt klart plads til forbedringer.

Alle dine øvrige punkter er ikke produkt, men software relateret, og dermed elektrikeren som har programmet det, for det kunne sagtens have været lavet. Hvilket ligger i direkte forlængelse af mit første  indlæg i denne tråd.

De huse jeg laver program til, har stort set fuld kontrol med alle parameter. Se evt. denne lille video. https://drive.google.com/open?id=1y9R4ppxXDVzN8sSjDNu-TNnC3g54tP2e

 

Link til kommentar
Del på andre sites

7 timer siden, Henning Pedersen skrev:

Alle dine øvrige punkter er ikke produkt, men software relateret, og dermed elektrikeren som har programmet det, for det kunne sagtens have været lavet. Hvilket ligger i direkte forlængelse af mit første  indlæg i denne tråd.

 

8 timer siden, Henning Pedersen skrev:

De huse jeg laver program til, har stort set fuld kontrol med alle parameter.

Du er også en af de ganske få, som evner at se tingene på en lidt anden måde. Jeg har efterhånden snakket eller på anden vis stiftet bekendskab med andre, som enten har hørt om eller arbejdet med IHC. Fælles for dem alle er, at de dels slet ikke er bare i nærheden af sammen niveau som dig. En stor del af dem ser IHC som verdens dyreste kip-installation

Fremtiden for IHC får lov at eksistere, fordi dem der bygger mangler viden, samtidig med at den viden er indskrænket til at omhandle LK/Scheider.
 

Link til kommentar
Del på andre sites

1 time siden, Kandersen skrev:

Du er også en af de ganske få, som evner at se tingene på en lidt anden måde. Jeg har efterhånden snakket eller på anden vis stiftet bekendskab med andre, som enten har hørt om eller arbejdet med IHC. Fælles for dem alle er, at de dels slet ikke er bare i nærheden af sammen niveau som dig. En stor del af dem ser IHC som verdens dyreste kip-installation.

Fremtiden for IHC får lov at eksistere, fordi dem der bygger mangler viden, samtidig med at den viden er indskrænket til at omhandle LK/Scheider.

Hvilke andre smart house produkter med sammen spændvide som LK IHC kender du, hvor det ikke kræver personer som Henning for at få det fulde udnyttelse?

Link til kommentar
Del på andre sites

Dit spørgsmål er rimelig kryptisk.
Andre systemer med samme spændvidde som IHC - Forudsætter man kan definere spændvidde. Og dernæst hvad det er man vil.
Henning er jo kun unik i den her henseende, fordi andre ikke er det. Ikke fordi andre ikke kan være det. 
Af andre systemer som jeg lige kan komme på - Velbus. Jeg har et test setup installeret pt. 

 

Link til kommentar
Del på andre sites

Med spændvide mener jeg systemer som favner ligeså bredt som LH IHC, hvor du har stortset alt det basale i et system og hvor du, hvis du forstår hvordan, kan lave stortset alt hvad du har lyst til.

Henning er unik fordi han gider sætte sig ind i hvordan LK IH virker og gider bruge tid på at lave nogle avancerede bruger grænse flader. Det mener jeg ikke er noget som hverken LK eller den alm. elektriker kan forventes at gøre. LK's rolle er at designe et ramme værk. Elektrikernes rolle er at installer det og lave basal programering og opsætning. Vil du have noget mere avancerede tager man fat i folk som Henning.

Link til kommentar
Del på andre sites

3 timer siden, Kandersen skrev:

verdens dyreste kip-installation

Det samme udsagn kan du roligt sige om alle de andre systemer, inkl. Velbus. Problemet er som punkt 2 i mit første indlæg - de antager alle, fejlagtigt, at alverdens elektrikere kan, vil, og har fantasi til at lave noget ordenligt programmering til kunden. Men det bliver kun sjældent til meget mere en omgang kip med sluk alt fra hoveddøren, hvilket kan laves langt billiger med alm. kip relæer.

Jeg har set mange "avancerede" IHC programmer -  hvor det avancerede bestod i at der var anvendt "Avanceret kip" :(, hvilket kunden selvfølgelig ikke kan være tilfreds med. Men kunden har typisk haft et godt samarbejde med elektrikeren, så det kan jo ikke være ham - ergo må det være produktet, som det indirekte også fremgår af Martins indlæg.

Og dermed er vi tilbage til punkt 1 i mit første indlæg, nemlig at producenterne overlader en alt for stor del af det oplysende (salgs)arbejde til installatøren, og han gør som langt de fleste gør - det er giver mest for mindst. Og uden en ordenlig afklaring af kundens krav og forventninger til funktioner, komfort, fleksibilitet mm. så får kunden "kun" det elektrikeren syntes eller kan finde ud af.

 

Link til kommentar
Del på andre sites

1 time siden, Lars1 skrev:

Med spændvide mener jeg systemer som favner ligeså bredt som LH IHC, hvor du har stortset alt det basale i et system og hvor du, hvis du forstår hvordan, kan lave stortset alt hvad du har lyst til.

Det kan fx Velbus. 
Men du ændre i dine forudsætninger, for det som du oprindeligt spurgte om var:

3 timer siden, Lars1 skrev:

hvor det ikke kræver personer som Henning for at få det fulde udnyttelse?

Og det er jo det som er problemet. Henning er en person som dels har specialiseret sig produktet (IHC) og samtidig er i stand til at se alle mulige former for muligheder. Det i sig selv gør Henning til noget, som er unikt mht IHC. 
Og hvis vi holder os til IHC og Henning, så er problemet jo netop, at der burde have været rigtig mange som Henning, der netop solgte deres viden og ydelser. Men når jeg ser mig omkring, så er de der ikke. Som nævnt kender jeg ingen anden end Henning med den samme viden. Jeg har ikke engang hørt om nogen. Der er en enkelt på FB som virker som om han har rimelig styr på IHC, men som mest af alt blot plapre løs om alt muligt andet. Og i øvrig i en gruppe der er forbehold elektrikere. Men ellers er det ekstremt begrænset. 
Når ekspertviden er begrænset i det kommercielle niveau, så bliver resultatet også derefter. Dvs vi her på forumet overgår med stor sandsynlighed den kommercielle viden der findes derude. Og det er ikke godt, for det er ikke os der råder og vejleder hr og fru Danmark, når de smider 2-4 millioner kroner for at bygge deres drømmehus.
Efter min mening burde LK/Schneider kappe dette nærmest ubrydelig bånd til elektrikerne, eller i det mindste sørge for en ordentlig struktur.

Og nej, dette er ikke min evige kamp imod elektrikerne. Det er ganske simpelt fordi det er sådan tingene er. At janteloven ikke har levet forgæves er tydeligt, når man ser hvor upopulær man kan blive, for at påstå, at dem der bygger/sælger nybyg, de evner simpelthen ikke at se smarthome, udover "smarte" kip-installationer.    

1 time siden, Henning Pedersen skrev:

de antager alle, fejlagtigt, at alverdens elektrikere kan, vil, og har fantasi til at lave noget ordenligt programmering til kunden.

Når du siger "de", hvem er det så du mener? Kunderne?

1 time siden, Henning Pedersen skrev:

nemlig at producenterne overlader en alt for stor del af det oplysende (salgs)arbejde til installatøren, og han gør som langt de fleste gør - det er giver mest for mindst.

Bingo! Det er faktisk præcis der problemet ligger begravet.  

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har tæt kontakt til en Velbus distributør, (Mdar i England), som virkelig tager disse ting yderst seriøst. Jeg er virkelig overrasket over, hvor tæt et samarbejde de indgår, når de har et projekt, og hvor meget de som distributører også selv gør for at udbrede kendskabet og forestå support til slut-kunden. 
Det er også fra Mdar i England at jeg har modtaget en test opstilling, som jeg låner. Dvs ganske kvit og frit.. Og jeg er bare en ganske almindelig forbruger/potentiel kunden. Jeg er ikke engang forhandler eller lign. Og selvom jeg fra start gjorde opmærksom på, at hvis jeg skiftede system, så ville det sandsynligvis blive et længervarende projekt, (endnu mere da jeg opdagede at Fuga dåserne er en massiv forhindring). Det har intet problem være for dem. Faktisk tror jeg at de synes det er interessant, fordi jeg allerede har et smarthome system, hvilket helt klart vidner om, at de ved deres system kan hamle op med andre, og så lige noget mere. Og foranlediget af mine problemer med Fuga dåser, så vil de prøve at se om de evt kunne udvikle en løsning der gjorde det muligt at benytte Fuga. Jeg forventer ikke der sker noget på denne front. Belgierne har absolut ikke den vilde interesse i, at forsøge udvikle noget nyt til et lille land som DK. Men hvis de kunne gøre det på en forholdsvis nem måde uden at skulle opfinde den dybe tallerken igen, så tror jeg skam godt de kunne være interesseret.  

Men helt generelt, så mener jeg at IHC dels mangler en ordentlig udvikling. Og så mangler der i den grad nogen kan råde og vejlede. (Der mangler Henning´er) 
Indtil ting som disse ændre sig, så vil langt de fleste IHC installationer i DK være verdens dyreste kip-installationer medmindre ejeren selv gør sit for at gøre det bedre. 
 

Link til kommentar
Del på andre sites

På 4.8.2019 at 23:34 , Kandersen skrev:

Men du ændre i dine forudsætninger, for det som du oprindeligt spurgte om var:

Du læser som sædvanlig mine indlæg som en hvis person læser biblen. Men jeg orker simpelhen ikke at forsøge at forklare dig hvor du går galt i byen, og jeg er ret sikker på at alle andre ved hvad jeg mener, så jeg tror bare vi stopper her.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 months later...
På 9.3.2019 at 14:34 , Astronaut skrev:

Jeg sagde ikke at kabeltræk ikke har en fremtid. Jeg er faktisk ganske enig i wireless bør holdes på et minimum. Min pointe var at IHC's kabeltræk er håbløst fordi det er en stor stjerne med mange mange lange stærkstrømsledninger (i min gamle installation havde jeg 7 input moduler og 12 output moduler med tilhørende kabeltræk ... i en lejlighed på ca. 100 m2). Hvis man i højere grad havde en bus-lignende arkitektur så ville kabeltrækket blive mindre. Man kunne også sende kontrolsignaler over stærkstrøms ledninger (i retning af Powerline Communication).

Mht. til bkabeltræk synes jeg at det er den mest komplette løsning, men som nævnt, der skulle måske være mulig hed for at køre det som et bus system eller Powerline communication, for så kunne vi styre lysdæmpningen ved lampeudtaget og ikke med en masse dimmere i tavlerne. Der er diskuteret meget om Controlleren i dette indlæg, ud over kontrolleren virker input modulerne og output modulerne som de skal, lavede min installation for 10 år side og der har ikke været en fejl side. Det er helt sikkert at controlleren burde være opgradered så den kunne udbygges med flere I/O uden at købe en extra, samt en nyudviklet brugerflade til opsætning af hvordan brugeren ønsker at styre sit lys, og slippe for at instalatøren skal ind og lave de ændringer som skal til. Når ledningere er forbundet i instalationen, iht. til reglemanget, er de jo lige gyldigt hvordan vi tænder og slukker eller dæmper vores lys!!

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 weeks later...
On 10/31/2019 at 1:56 AM, Faroes said:

Der er diskuteret meget om Controlleren i dette indlæg, ud over kontrolleren virker input modulerne og output modulerne som de skal, lavede min installation for 10 år side og der har ikke været en fejl side.

Den nyeste controller er fyldt med fejl. Der er en række brugere her på sitet som har oplevet at controlleren dør ved normalt brug og at den skal udskiftes. Den kan nok fikses, men lige nu er den noget bras.

Værre er det at controlleren gør alt for meget. Det betyder at LK skal lægge alt for meget arbejde i at holde den i live/lave nye versioner. Fx. er controlleren baseret på Java. Oracle kommer konstant med opdateringer af Java efterhånden som de finder sikkerhedsproblemer og det er grundlæggende problematisk at køre en gammel version af Java. Hvad gør alle dem med gamle controllere som LK ikke længere opdaterer? Kan man virkelig forvente at folk køber en ny controller hver 3-4 år? Ikke i mine øjne. LK kunne passende overgive opgaven med at lave apps, browser adgang, etc. til 3. parts udviklere. På den måde kunne de fortsætte med at tjene penge på IHC uden at skulle igennem det konstante update cirkus som produkter med meget software oplever.

Det er i øvrigt ganske rigtigt at input/output modulerne virker fint. Problemet er mængden af kabler der skal trækkes. Hvis jeg har 8 outlets i et rum, så skal jeg trække 8 stk. 1.5 kvadrat til rummet. Og hvis jeg efter installation ønsker endnu et outlet, så skal jeg finde en måde at trække endnu en leder. Det giver ingen mening. LK kunne passende tage deres IHC Wireless komponenter og lade dem modtager signal over powerline, i2c, e.lign. På den måde ville det være billigt at udvide en installation.

Link til kommentar
Del på andre sites

9 timer siden, Astronaut skrev:

Det er i øvrigt ganske rigtigt at input/output modulerne virker fint. Problemet er mængden af kabler der skal trækkes. Hvis jeg har 8 outlets i et rum, så skal jeg trække 8 stk. 1.5 kvadrat til rummet. Og hvis jeg efter installation ønsker endnu et outlet, så skal jeg finde en måde at trække endnu en leder. Det giver ingen mening. LK kunne passende tage deres IHC Wireless komponenter og lade dem modtager signal over powerline, i2c, e.lign. På den måde ville det være billigt at udvide en installation.

Jeg ser ikke mængden af kabler som et problem. Faktisk er det det som man bør tænke over, når man bygger, på samme måde som du ville gøre med en traditionel installation. At du skal tænke lidt mere over det i en "smarthome" installation. Det er bare sådan udviklingen er. Har man et problem med det, så bør man rådfører sig med nogen der har forstand på det. (Jeg ved det, de hænger ikke lige på træerne, men det er vel det ønske scenarie man bør stræbe efter). 
 
I øvrigt behøver du ikke trække 8 x 3x1.5mm2 bare fordi du har 8 outlets. Det kan altså også klares med 2 x 7x1.5mm2 og så bruge flere faser (mellemledninger) i hvert kabel.  
At gå wireless løsningen er efter min mening helt idiotisk og komplet unødigt, samt sandsynligvis også væsentlig fordyrende, hvis man alligevel er i gang med at bygge. Så ville det give langt mere mening at lave en installation, hvor du har decentrale moduler/komponenter. Det kræver selvfølgelig at bygningen er til dette.
Skulle det så vise sig at man mangler en enkelt eller to, så har LK lavet wireless outlets (230v stik).
https://www.yousave.dk/shop/stikkontakt-146c1.html
Eller som mobile stik:
https://www.yousave.dk/shop/mobil-stikkontakt-495c1.html

 Sidst men ikke mindst - Det er sandsynligvis de færreste der ligefrem har brug for så mange individuelle outlets i et rum. 

Jeg er kæmpe tilhænger af, at man trækker så mange kabler som man skal bruge, og gerne lidt flere, til et centralt sted, fordi er en massiv fleksibilitet, samt er enormt nemt at have med at gøre (overblik). Prisen på kabel kan/må ikke være afgørende for dette, for så er der noget rivende galt i budgettet. 
Min største bekymring ved denne metode er, at man hurtigt kan rende tør for moduler på een controller, og skal sandsynligvis ud i at bruge to/flere controllere, i større boliger. Det findes der selvfølgelig en løsning for, men jeg synes ikke den er speciel god, fordi den dels lægger beslag på antallet af input/output, samt at man skal programmere hver enkelt controller hver for sig. Det havde været at foretrække, at man kunne have nøjes med eet program. 
 

Link til kommentar
Del på andre sites

 

13 hours ago, Kandersen said:

Jeg ser ikke mængden af kabler som et problem.

Vi bliver nok ikke enige. Men jeg vil hellere have et system med en masse smarte tryk og udtag der er koblet sammen med få kabler end dumme udtag/tryk med mange kabler. Jeg er ganske enig i at hvis man bygger nyt så er det nemt med fortrådet IHC. Men de fleste danskere bor i huse eller lejligheder som er gamle. For dem er traditionelt IHC kabeltræk håbløst når der renoveres.

Det var også derfor LK opfandt IHC Wireless. Men i øvrigt var mit forslag at lave systemet som wireless, men i stedet sende signalet på samme måde som powerline. Så ville man få fordelen ved få kabler og slippe for problemerne med wireless.

13 hours ago, Kandersen said:

Skulle det så vise sig at man mangler en enkelt eller to, så har LK lavet wireless outlets (230v stik).

Hvis man skal have noget wireless så kan man ligeså godt lave det hele wireless. Enten er pålideligheden god nok og så kan det hele laves som wireless. Eller også er den ikke god nok, og så kan man ikke bruge et enkelt eller to wireless udtag til noget. Installationer skal virke pålideligt. Hele tiden.

13 hours ago, Kandersen said:

Sidst men ikke mindst - Det er sandsynligvis de færreste der ligefrem har brug for så mange individuelle outlets i et rum. 

Tjaa. Sådan har jeg lavet mine installationer. Jeg har aldrig fortrudt det. Når først installationen er der, så sker der ikke så meget i mange år (andet end programmering af controlleren). Eneste downside er kabel træk ved fortrukket IHC og prisen både ved wireless og fortrådet. 

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 9 months later...

Alt hvad jeg har set til Niko Home, så er systemet nemmere at arbejde med for elektrikeren, men det giver slet ikke de samme muligheder til kunden (dig). Så om det kan anbefales kommer an på hvor dit fokus ligger.

Vedr. reservedele så er der ingen der ved hvad der sker i morgen, så det bliver nok svært at svare på. Det eneste vi ved er, at der efterhånden er rigtig mange systemer som gerne vil ind på Smart Home markedet, hvem der vinder, eller overlever, er svært at spå om.

PS. Hvis du ER nybygger, og overvejer en Smart Home installation, så vil jeg kraftigt anbefale, at du sætter dig ind i hele familiens ønsker og krav til komfort, tryghed og fleksibilitet for hvert rum. Hvis du "bare" lytter til elektrikeren, så risikerer du at få det han sytes, kan finde ud af eller tjener mest på!, og ikke det du og din familien ønsker. Du er derfor nødt til selv at stille krav til den færdige installation. Der er flere indæg her på IHC user hvor folk har givet et bud på deres ønsker og krav, hvis de skulle starte forfra.

Når du har dine kravs specifikationer, er det op til elektrikeren at finde et system som kan opfylde dem.

Anbefalingen er derfor: først krav, derefter system. Hvis der gøres omvendt så bliver det systemet der stiller krav/begrænsninger for jer.

Og lige én ting mere, hvis din elektriker anbefaler at I laver noget simpelt nu, og så kan I altid udvige senere - så skyd dig at find en anden elektriker.

Link til kommentar
Del på andre sites

3 timer siden, Henning Pedersen skrev:

Anbefalingen er derfor: først krav, derefter system. Hvis der gøres omvendt så bliver det systemet der stiller krav/begrænsninger for jer.

Jeg er fuldstændig enig med Henning her.
Desværre er min opfattelse, at rigtig mange ny-byggere må lide af, at dem som bygger, (entreprenør/elektriker), at det er dem der sætter begrænsningerne.  Personligt ville jeg aldrig nogensinde acceptere sådan en situation, når man står foran et million-byggeri, som gerne skulle være ens hjem i rigtig mange år ude i fremtiden.

Det næste er så, at mange ny-byggere lader sig skræmme af noget de mener er høje priser. (Det gælder desværre også entreprenører/elektrikere, som jeg har hørt nærmest direkte advarde imod fx IHC, fordi de mener det er en meget høj pris). Det er selvfølgelig en individuel vurderingsag, men det virker lidt omsonst at have fokus på et smarthjem, og så blive skræmt af priser, der samlet set ligger omkring 5% af hele byggeriet. Og man skal, igen, aldrig lade andre forsøge præge ens eget forhold, bare fordi en tåbelig elektriker mener IHC (eksempelvis) er dyrt. Hvis elektrikeren mener at fx IHC er dyrt, så lad ham komme med et alternativ, som KAN DET SAMME, men som er billigere. (Mit bud, der kommer en larmende tavshed). 

Og så er der min sidste efterhånden "mærke-sag". 
Pas på med at lægge sig fast på et grundsystem som låser det fast. Her er jeg desværre nødt til at gå lidt på kompromis med ovenstående. Selvom jeg synes IHC er vanvittig godt, så har man desværre også en tendens til at lade sig låse fast i Fuga materiel i form af brugen af dåser. Det er en fatal fejl i dag, efter min mening. Gå efter EU materiel, så åbner der sig en verden der er langt fra begrænset på samme måde. Mange siger at Fuga er godt fordi det er småt og diskret. Og det er jeg bestemt ikke uenig i. Men man skal ikke negligere den negative side af sagen, at man dermed også har sat sine begrænsninger, hvis man fx en dag vil ud og lave det hele om til et andet system. Det er LK som har fejlen. De burde løse det. Men det er forbrugeren som må leve med valget. Og det kan koste enormt dyrt, at vælge forkert. 

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loader...
 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok