Hop til indhold
  • 0

Udskiftning af IHC til smartløsning


Martin Mai
 Share

Spørgsmål

Vi overtog et hus for omkring 3 år siden, der har et større IHC-system, som er ca. 20 år gammelt. Vi har desværre ikke mulighed for at omprogrammere det, da vi ikke har den nødvendige viden. Derfor ønsker vi at opgradere til en mere moderne løsning, hvor vi kan styre systemet via en app og tilføje nye funktioner.

Mit spørgsmål er, om nogen har erfaringer med løsninger, hvor man beholder det eksisterende ledningsnet, men opgraderer IHC-systemet til en nutidig, smart løsning, der understøtter moderne teknologi.

Som en sidebemærkning har vi allerede udskiftet de fleste af vores lamper til Hue light.

Billeder er iøvrigt vedlagt.

Jeg håber, I kan dele nogle gode idéer eller inspiration.

Mange tak

IMG_0470.jpeg

IMG_0473.jpeg

IMG_0474.jpeg

Link til kommentar
Del på andre sites

6 svar på dette spørgsmål

Recommended Posts

  • 0

De fleste smarthouse løsninger idag er wireless baseret, men Logic group er på vej med en tavle gateway, så man kan genbruge LK IHC I/O modulerne. Et andet firma har en tilsvarende gateway men baseret på en anden wireless protokol. De kræver imidlertid begge en controller fra et af de 2 firmaer for at funger sammen med andre z-wave eller Zigbee produkter. Gatewaysne er imidlertid temmelig dyre i forhold til hvad de kan og hvad det vil koste at erstatte tryk m.m. med noget andet.

IHC installationer med Visual 2 eller 3 kan forbindes til IHC Captain, OpenHab, etc., og derigennem integrer med andre produkter, som f.eks. Hue og app's. Din installation er med en Visual 1 controller, så den mulighed har du desværre ikke. Hvis du vil opgrader din LK IHC installation kræver det imidlertid kun en brugt Visual 2 eller 3 controller. Alt andet kan genbruges.

Men prøv at kigge i denne tråd https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/10812-hvad-er-alternativerne-til-lk-ihc/i FAQ sektionen. Deri er samlet en oversigt over forskellige alternativer til LK IHC.

Hvis du ender med at erstatte din LK IHC installation med noget andet er det pt. ikke særligt svært at sælge det meste af det du piller ned. Det funger jo fint sammen med de controller som blev installeret for bare 2 år siden før LK IHC udgik. Forvent dog ikke at få de priser man ser i den blå avis og tilsvarende.

Skulle du få lyst til at prøve at programmer LK IHC, så kan softwaren gratis hentes på lk.dk. Du skal hente softwaren til Visual 1. Visual 2 og 3 funger ikke med din controller. Sammen med softwaren installeres en PDF fil, med en ganske god pædagoisk vejledning i hvad LK IHC er, hvad det kan samt hvordan man programmer det, med mange programerings eksempler og standard funktions blokke, som man bare skal kæde samme. Lidt på samme måde som når man linker z-wave og tilsvarende produkter. Bare på en anden platform.

 

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Det giver altid overvejelser når man overtager en andens system, skal man fortsætte i det "gamle", som man ikke ved ret meget om, eller skal man starte forfra på noget nyt, som man i øvrigt heller ved ret meget om.

Men bare det at det er nyt, må jo være bedre - eller hvad ?. Måske, men sandsynligvis ikke.

Uden at være ekspert i alle systemer, så er langt de fleste systemer ret gammeldags, de kan nemlig ikke ret meget andet end at tænde og slukke lyset på et foruddefineret niveau. De fleste nye kan dog kobles sammen med alt muligt andet, som med det rette programmering selvfølgelig kan være smart. Men der hvor et smart home reelt bliver et "SMART HOME", er når systemet, intelligent, magter flere forskellige tilstande. Dvs. at I flydende kan "fortælle" systemet om det er lyst eller mørkt uden for, samt om I er hjemme, sover, har gæster eller er ude, for bare at nævne de typiske tilstande. Hvis ikke, vil lys, varme, gardiner, alarmer mv "bare" køre videre som "simpel" 1 polet afbryder system, uden hensyn jeres liv. Alt dette kan IHC.

3 typiske eksempler kunne være:

  1. Når I er hjemme tændes det udvendige automatisk når det bliver mørkt, når I ikke er hjemme tændes det kun ved bevægelse i området.
  2. Lyset tændes kun delvis eller på lavet niveau om natten, sikre at børn og voksne fint kan navigere rundt i huset uden det kraftige normale lys. 
  3. Lyset tændes automatisk når det bliver mørkt og I ikke er hjemme. Narrer tyven til at tro I er hjemme.
  4. Varme, gardiner, garageporte mv. kan også automatisk tilpasses husets aktuelle status.

Så i første omgang vil jeg anbefale at I henter Visual programmet til Visual 3 og bruger lidt tid på at sætte jer ind i de mange muligheder som det anlæg I allerede har, kan tilbyde ved at opgradere til en brugt Visual 2 eller 3.

Hvis i vælger at skifte, bør I nøje overveje hvilke ønsker og krav I har til "systemet". Hvad skal det bidrage med af komfort, fleksibilitet og tryghed til netop jeres hverdag.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Mange tak for rigtig gode svar. Det lader til at det vil give mening at forsøge sig mig at afprøve det eksisterende system inden jeg foretager en større udskiftning.

Ved i om man blot kan købe sådan et kabel her: https://www.av-cables.dk/usb-til-seriel-adapter/usb-2-0-til-seriel-rs232-adapter-1-5-m.html?utm_campaign=DK | pMax | Regular Margin | High competition&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwpbi4BhByEiwAMC8JncqC3QfuOQnFGgpOO-nCSnNUAKHCH7YfgY6eyLvweqNcq9QIyWHGVhoCD7cQAvD_BwE

Eller skal man bruge det "orignale" til 1000kr? (hvilket jeg synes virker ret dyrt)

Vh. Martin

 

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Det behøver ikke være det originale kabel. Det skal bare være et RS-232 kable, som kan forbinde til en virtuel eller fysisk com port på din PC. Jeg kan imidlertid aldrig huske om porten på LK IHC controlleren er server eller client konfigureret. Jeg mener dog at det står i den vejledning der bliver installeret sammen med Visual. I værste fald skal du også have fat i en pin converter, som kan bytte om på send og modtag benene.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

AV cables har også gender changer til at klare han/hun stik problemet. F.eks. denne https://www.av-cables.dk/seriel-adapter/seriel-adapter-9pin-hun-til-9pin-hun-d-sub-rs-232.html. Ellers er der dette kabel https://www.av-cables.dk/usb-til-seriel-adapter/n-a-2881.html Om det har den rette RX/TX konfiguration ved jeg dog ikke.

Hvis RX/TX forbindelserne ikke er korrekte kan det løsses med en null-modem adapter som f.eks. denne. https://www.av-cables.dk/seriel-adapter/null-modem-adapter-9pin-hun-til-9pin.html eller denne https://www.av-cables.dk/seriel-adapter/nullmodem-adapter-9pin-hun-til-9pin-han-d-sub-rs-232.html Den sidste har et billed med en ret god forklaring på hvilke ben som bliver byttet.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette spørgsmål

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loader...
 Share

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok